نمودار ها

تحليل تكنيكال فاركس

 

براي ورود به هر نوع بازار و شروع فعاليت در آن، بايد با اصول اوليه بازار و البته پيدا كردن راه و روش فعاليت در آن آشنا بود. رمز موفقيت در بازارهاي بورس و سرمايه، تنها داشتن سرمايه زياد نيست، بلكه آشنايي با مفاهيم مختلف اين بازارها و آموزش درست نحوه فعاليت در آن نيز ضروري است. در ميان بازارهاي مالي و سرمايه، بازار فاركس نامي است كه كمي متفاوت‌تر از ديگر بازارهاي فعال در ايران به‌نظر مي‌رسد. با توجه به روند كار فاركس، بسياري از افراد براي فعاليت در آن احساس ترس دارند. اما واقعيت اين جاست كه با داشتن دانش كافي در مورد الگوهاي موجود در بازارهاي سرمايه، فرد مي‌تواند در هر كدام از اين بازارها اعم از بورس، فاركس، ارز ديجيتال و حتي بازارهاي سنتي، به‌راحتي فعاليت كند. در اين مطلب به نقش تحليل تكنيكال در بازار فاركس خواهيم پرداخت. پيش از آن لازم است كه در مورد فاركس و تحليل تكنيكال بيشتر بدانيم. با ما همراه باشيد.

 

فاركس چيست؟

فاركس يك بازار جهاني است. بازاري كه در آن ارزها يا واحدهاي پولي كشورهاي دنيا در برابر هم معامله مي‌شوند. وقتي شما پا به كشور ديگري مي‌گذاريد بايد پول خود را تبديل به پول كشور مقصد كنيد. اين كار تقريبا شبيه به معاملات بازار فاركس است. اين بازار كه بيشتر در آمريكا، ژاپن و انگليس رونق دارد، همانند بازار بورس، يك مكان ثابت براي تبادلات ندارد. در واقع مبادلات بازار فاركس، به‌صورت شبانه روزي و از طريق كارگزاري‌ها انجام مي‌شود. به‎دليل نبودن يك نهاد متمركز براي انجام فعاليت‌هاي اين بازار، سيستم اقتصادي هر كشور و به‎‌خصوص بانك مركزي، مسئول كنترل بازار فاركس است. به ارزهايي كه در برابر هم مبادله مي‌شوند، اصطلاحا «جفت ارز» مي‌گويند. يعني مثلا دلار آمريكا در برابر يورو  كه به اين صورت نشان داده مي‌شود: USD/EUR.

تحليل تكنيكال و تحليل بنيادي

گفتيم كه براي فعاليت در بازار فاركس، همانند بازارهاي بورس، ارز ديجيتال و سرمايه، بايد با تحليل‌هاي مختلف آشنا بود. تحليل بنيادي، به بررسي شرايط سياسي و اقتصادي هر كشور مي‌پردازد و بر اساس آن، تغييرات احتمالي در قيمت ارز آن كشور را تخمين مي‌زند. تحليل تكنيكال، اطلاعات مربوط به گذشته هر ارز، ميزان مبادلات آن، تغيير قيمت در بازه‌هاي زماني مختلف، ميزان عرضه و تقاضا و داده‌هاي مختلفي را كه بر اساس آن قيمت هر ارز تغيير مي‌كند، روي يك نمودار آورده و بر اساس آن، قيمت هر ارز و شرايط بازار را پيش‌بيني مي‌كند. تحليل بنيادي ارزش اصلي هر ارز را بررسي مي‌كند و نگاهي كلي به شرايط اقتصادي و سياسي كشورها دارد. در نقطه مقابل تحليل تكنيكال، بر اساس داده‌هاي موجود، قيمت را تخمين مي‌زند و با ارزش اصلي ارز كاري ندارد. بسياري از فعالان فاركس و بورس، ترجيح مي‎دهند از هر دوي اين تحليل‎ها در معاملات خود استفاده كنند.

تحليل تكنيكال در بازار فاركس

تحليل تكنيكال فاركس را مي‌توان يك تحليل كوتاه مدت نيز در نظر گرفت. پس اگر فرد به‌دنبال سرمايه‎گذاري‌اي كوتاه مدت باشد، استفاده از تكنيك‎هاي اين تحليل كارآمد است. در بازار فاركس كه قيمت‌ها با توجه به شرايط مختلف هر كشور، هر لحظه تغيير مي‌كند. به همين دليل دسترسي به نمودارهاي آماري كه بتواند يك تحليل سريع در مورد شرايط آينده بازار ارائه كند، نكته مثبتي است. اين جاست كه اهميت و ضرورت يادگيري و آشنايي با تحليل تكنيكال در بازار فاركس خودش را نشان مي‌دهد. بر اساس نمودارهاي اين تحليل، مي‌توان دريافت كه قيمت هر ارز تا كجا افزايش پيدا مي‌كند. به‎علاوه بايد احساسات افراد و روانشناسي شرايط هر جامعه را نيز در نظر گرفت و رفتارهاي هيجاني آن جامعه را در شرايط مختلف بررسي كرد. توجه به اين نكات، باعث موفقيت بيشتر در انجام معاملات خواهد شد. بسياري از اين هيجانات و رفتارهاي افراد، مسبوق به سابقه است و تحليل‌گران مي‌توانند آن را نيز در نمودارهاي خود لحاظ كنند.

پايان‌بندي

استفاده از هر روشي براي فعاليت در بازار بورس و فاركس، بستگي به خود فرد و شرايط اقتصادي و البته شرايط جهان دارد. بعضي از افراد توان ارائه تحليل‌هايي با چشم‌اندازههاي كلان را دارند و بعضي ديگر، تنها مي‌توانند تحليلي لحظه‌اي عرضه كنند. براي افراد گروه دوم، قطعا تحليل تكنيكال يك روش منطقي و سودآور است. علاوه بر اينكه اين تحليل، قابليت تعميم به بازارهاي مختلف سرمايه را نيز دارد و اگر فرد تبحر لازم را در اين زمينه داشته باشد، علاوه بر فاركس، در ساير بازارهاي بورس و سرمايه نيز مي‌تواند موفق باشد.

 

تحليل تكنيكال فاركس


ات مرتبط:

برچسب‌ها:


1401/1/15  | ۱۵ | injainja |

خط روند

 

خط روند يكي از ساده و در عين حال سود ده ترين روش هاي تحليل در بازار هاي مالي است.
رسم خطوط روند در عين سادگي داراي ريزكاري ها و پيچيدگي هاي زيادي است ، با ما همراه باشيد:

خط روند از اتصال كف ها و يا سقف ها در نمودار ها ساخته ميشود و با توجه به اين خطوط ميتوان نقاط حمايت و مقاوت احتمالي را در اينده بازار پيش بيني كرد.
با توجه به قوانين و استراتژي هنگام برخورد قيمت با خط روند ميتوان اقدام به خريد يا فروش در بازار كرد.

خط روند

در شكل بالا به وضوح مبينيم كه در نماد شبندر خط روند ، خط حمايت قوي اي را نشان ميدهد و در هر بار برخورد قيمت با اين خط خريداران وارد بازار شده اند و اقدام به خريد سهم نموده اند.

خط روند

در شكل بالا كه نمودار سهم شبندر است ميبينيم كه قيمت در يك روند نزولي بارها و بارها با رسيدن به خط روند تغيير روند داده و فرصت هاي زيادي براي خرج از اين سهم را به ما نشان داده است.
در اين شكل بر خلاف شكل قبلي خط روند خط مقاوت است و از افزايش قيمت جلوگيري كرده است.

تا اينجا سعي كردم با نشان دادن شكل كلي خط روند و ويژگي هاي بسيار عالي اي كه براي يك تحليل گر دارد ، شما را اشنا كنم
حالا برسيم سراغ كار عملي

چگونه خط روند صحيح و با اطمينان بالا رسم كنيم؟

خط روند از اتصال حداقل دو نقطه در نمودار ايجاد ميشود و هرچه تعداد نقاط برخورد بيشتر باشد ان خط روند از درجه اعتبار بسيار بالاتري برخوردار است.
بديهي است كه خط روندي كه مثلا از اتصال 5 نقطه ترسيم ميشود ، خط بسيار با اطمينان تري از خط روندي است كه با دو نقطه ترسيم مي شود.
اين دو نقطه در روند نزولي ، صعودي يا رنج ميتواند در سقفها و يا كف ها ترسيم شوند .

دسته سوم خط روند

الزاما هميشه از ترسيم خطوط در كف و يا سقف هاي متوالي ايجاد نميشود ، در اينجا دسته سومي از خطوط روند داريم كه از تركيب نقاط كف و سقف ايجاد ميشوند.

اعتبار خط روند

معمولا با شكست خطوط روند قيمت تا حمايت يا مقاومت بعدي خود حركت ميكند.
نكته اي كه در اعتبار خط روند بسيار مهم است تعداد برخوردهاي قيمت به خط است.
همانطور كه در تصوير بالا ديد 9 بار برخورد با خز روند داشته و پس از شكست قدرتمند خط روند قيمت صعود شارپي بسيار عالي و سود دهي را داشته است.
پس به صورت كلي هرچه تعداد برخورد قيمت با خط بيشتر باشد خط روند اعتبار بيشتري خواهد داشت.

خط روند چه سودي براي معامله گران دارد؟

با استفاده از خط روند معامله گران ميتواند در كف ها خريد كنند و در سقف ها اقدام به فروش كنند ، البته استفاده از خط روند به تنهايي باعث سود دهي شما نخواهد شد.
استفاده از خط روند در كنار ديگر ابزار هاي تحليلي ميتواند سود هاي خوبي را براي معامله گران بازار هاي داخلي و خارجي به ارمغارن بياورد.

زاويه خط روند

محورد 45 درجه يكي از مهمترين محورها در رياضيات و همچنين نمودار بازاهاي مالي است ، بدين صورت كه قيمت علاقه شديدي به صعود يا نزول تحت زاويه 45 دارد.
شايد اين سوال را بپرسيد كه در بسياري از نمودار با شيب هاي تند مثلا 60 درجه قيمت حركت ميكند ، اين حركت در بازار به حركات هجاني معروف هستند و بعد از اين حركات قيمت به محور 45 درجه باز ميگردد.
از اين مطلب ميتوانيد اين برداشت را انجام دهيد كه هرچه زاويه خط روندي به 45 درجه نزديكتر باشد اعتبار ان خط بيشتر و احتمالا بازار با ثبات تري را شاهد خواهيم بود.


ات مرتبط:

برچسب‌ها:


1401/1/6  | ۱۸ | injainja |
[ ]
مطالب جديد تر مطالب قدیمی تر